Toerisme

Het kerkdorp Vessem maakt deel uit van de gemeente Eersel waarvan ook de dorpen Eersel, Duizel, Steensel, Knegsel en Wintelre deel uit maken. Elk dorp heeft zo zijn eigen kleur en identiteit, de Kempische sfeer is echter in alle dorpen gegarandeerd. Afgezien van het feit dat er in de dorpen het een en ander te zien is op monumentaal gebied, is ook de horeca in dit deel van de Kempen ruimschoots vertegenwoordigd. U zult er altijd een plekje kunnen vinden waar het goed toeven is.

Binnen de gemeente Eersel is er een rijkdom aan natuurschoon: bos- en heidegebieden met vennen zijn er in overvloed. De gemeente Eersel leent zich dan ook bij uitstek voor wandelen en fietsen.

Bezienswaardigheden
In Vessem zijn een tal van bezienswaardigheden te bewonderen. Zo zijn er:

  • St Lambertuskerk
  • Mariakapel
  • Jacobusmolen
  • Jacobushoeve
  • Bierbrouwerij de Gouden Leeuw
  • Pelgrimshoeve Kafarnaum
  • De oude pastorie

Bij de VVV is een wandelroute te verkrijgen die u al wandelend door de kern van Vessem voert om deze bezienswaardigheden te bewonderen.

Verblijven in en om Vessem
Voor een verblijf in Vessem kunt u kiezen uit diverse campings en minicampings, een Bed & Breakfast en in de omgeving zijn voldoende hotelaccommodaties te vinden.
Op de evenementenkalender van Vessem.Info kunt u vernemen wat er zoal te doen is in Vessem op het gebied van Cultuur, Kunst en Exposities. Voor de Musea en Theaters bieden de dorpen om Vessem voldoende mogelijkheden.

Vessem heeft een ruime keuze aan winkels die u voorzien in de dagelijkse benodigdheden. Ook zijn er zijn voldoende horecagelegenheden waar u kunt genieten van de culinaire hoogstandjes die de Kempen ons biedt of waar u zomaar gezellig op een terrasje kunt zitten.

Actieve beleving
Vessem telt veel verenigingen waarbij u zich kunt aansluiten om bijvoorbeeld een balletje te slaan of wanneer u wilt gaan zwemmen is er voldoende zwemgelegenheid voorhanden. Vergeet niet uw fietsen mee te nemen want Vessem kent veel bewijzerde fietsroutes door de natuur in de omgeving. Wandelen in de omgeving is een absolute must want er zijn voldoende wandelroutes uitgezet om te kunnen genieten van het ongerepte Kempische landschap.

Kortom een verblijf in en om Vessem is een absolute aanrader die u niet mag missen. Verderop in deze rubriek vindt u alle informatie over de mogelijkheden en stellen de gebruikers van deze rubriek zich aan u voor