Jacobushoeve

De Jacobushoeve in Vessem Voor gezelligheid en goede doelen

Picture 185cDe Jacobushoeve in Vessem is een ontmoetingsplaats waar veel te beleven valt. Zij wordt gerund door meer dan honderd vrijwilligers. Jaarlijks komen er tienduizenden gasten. Hoofddoel is mensen  gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer en een aantrekkelijke omgeving.

Op ons erf aan de Jan Smuldersstraat zijn drie kringloopwinkels (boeken, kleding en huisraad) en een wereldwinkel gevestigd. Men kan er koffie of thee drinken in Den Herd. Er is ook een Stiltecentrum, waar men desgewenst even kan ontsnappen aan het rumoer en de hectiek van onze tijd. En er is een mooie tuin, die de kringloop van het leven in beeld brengt. Het middelpunt van de tuin wordt gevormd door een ijzeren kruis. Vandaar vertrekken met enige regelmaat pelgrims naar Santiago de Compostela.

 

 

Pictures hoeve 016cDe opbrengst van de winkels en de koffieschenkerij wordt voor een groot deel besteed aan het onderhoud van de boerderij en de werkplaats. Beide gebouwen genieten de status van Rijksmonument. Daarnaast schenkt de hoeve elk jaar een bedrag aan ideële projecten in de Derde Wereld. Het gaat om projecten waarbij vrijwilligers persoonlijk zijn betrokken. In de wereldwinkel worden producten uit de Derde Wereld verkocht tegen prijzen die de producenten een eerlijk loon garanderen.

De Jacobushoeve is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. En op zaterdag van 13 tot 16 uur.

Voor inlichtingen kan men terecht bij de Jacobushoeve (tel. 0497 592059), bij de coördinator, Jos Vermeulen (tel. 0497 591208) of bij de secretaris van het bestuur, Kirsten Vieweger (tel. 0497 514323).

 

De Jacobushoeve heeft ook een website http://www.jacobushoeve.nl/ en een mailadres: info@jacobushoeve.nl