Beleef de Kempen

voorzijde kaartTrek je wandelschoenen aan en beleef de Kempen!

‘Beleef de Kempen’, pilot Vessem

Het project ‘Beleef de Kempen’, pilot Vessem komt voort uit het dorpontwikkelingsplan Vessem. Vanuit dit project zijn er vijf nieuwe duidelijke herkenbare wandelroutes ontwikkeld die de schat aan bezienswaardigheden en activiteiten, die al in Vessem aanwezig zijn, zichtbaar en beleefbaar maken voor de wandelaar. Routes die het aanbod van een typisch Kempisch landschap met beekdalen, bolle akkers, grafheuvels en een dorpskern met vele karakteristieke elementen verrijken. Dit verrijken doen ze doordat ze het totale aanwezige aanbod met elkaar verbinden. Maar ook door informatie te geven en verhalen te vertellen aan de wandelaar. De routes vertrekken vanuit vier verschillende startpunten in en buiten de dorpskern van Vessem, gemeente Eersel.

Om de vijf routes te kunnen beleven is er een belevingskaart en een app ontwikkeld. De vier startpunten zijn herkenbaar door informatiepanelen en voorzien van gratis WIFI. De interessante plekken rond de routes zijn aangeduid door een zuil.

De ‘Beleef de Kempen’ kaart

De belevingskaart geeft je een overzicht van de ‘Beleef de Kempen’ routes. Deze kaart is onder andere te koop bij de startpunten en de VVV Eersel.

De ‘Beleef de Kempen’ app

Deze app bied je wandelroutes die je de Kempen laat beleven. Belevingsroutes die de ene keer informatief en de andere keer verhalend zijn. Soms loop je door de bossen, dan over de heide, in de dorpskern van Vessem of langs de Kleine Beerze. Vessem herbergt een schat aan interessante plekken en verhalen. Via de app krijg je toegang tot informatie achter deze plekken. Oude foto’s, geluidsfragmenten, interviews met mensen uit de streek en unieke video’s. De routes liggen vast. De lengte van de route is afhankelijk van de gekozen route. Vanaf de verschillende startpunten navigeert de app je over de route totdat je weer terug bent bij het startpunt. De startpunten bieden parkeergelegenheid, toiletten, de mogelijkheid voor een wat te drinken en gratis wifi. De app werkt geheel offline en is daarom overal tijdens de route beschikbaar. Via de app kun je de routes delen en vrienden uitnodigen om met je te wandelen. En in de Dwaallandroute kun je zelfs je eigen foto’s uploaden. Naast de belevingsroutes bevat de app ook alle ‘standaard’ wandelroutes van www.eerselwandelgemeente.nl. Op deze manier heb je een keuze uit ruim 1700 kilometer wandelroutes. Met de selectietool bepaal je zelf welke route het beste bij je past. Niet alleen de app maar ook alle ruim 170 wandelroutes in de app zijn geheel gratis. Download de Beleef de Kempen app nu voor iOS en Android en wandel zelf de belevingswandelingen in en rond Vessem via iTunes App Store (voor iPhone) of Google Play Store (voor Android).

Het project “Beleef de Kempen, pilot Vessem’ is mogelijk gemaakt door de gemeente Eersel en subsidie van het SRE-Leader in het kader van de gebiedsontwikkeling Kleine Beerze.