Wandelommetjes Vessem

plaatje route_c

De “Wandelommetjes Vessem”  zijn geheel ingepast in het wandelroutenetwerk van Route Bureau Brabant, herkenbaar aan de geelgroene plaatjes/stickers.
Op de website van Route Bureau Brabant zijn alle routeknooppunten te vinden: www.routesinbrabant.nl. Hieronder is de wandelkaart getoond.

wandelkaart ommetjes vessem_01De wandelommetjes Vessem zijn verdeeld in 4 ommetjes:

  • Ommetje-Lantie,
  • Ommetje-Lille,
  • Ommetje-Maaskant,
  • Ommetje-Grootakker.

De wandelommetjes beginnen en eindigen bij het “Startpunt (84)” bij de Sint Lambertuskerk vlak bij een grote parkeer-plaats waar u de auto kunt parkeren. Hier bevindt zich ook het informatietableau waar u zich kunt oriënteren.

De wandelommetjes lopen door wisselende landschappen en volgen de knooppunten welke in de wandelkaart zijn aangegeven. Ieder wandelommetje heeft zijn eigen kleur en lengte en zijn in de legenda opgenomen. De wandelommetjes kunnen ieder afzonderlijk of aaneengeschakeld gelopen worden.

De wandelommetjes kunnen op sommige trajecten niet met rolstoel of rollator gelopen worden. Bij slecht weer is het raadzaam laarzen aan te doen. Denk eraan dat langs de Kleine Beerze een kudde met koeien loopt die met rust gelaten moet worden. Houdt daarom de honden aan de lijn.

Wij stellen uw opmerkingen en suggesties over de bewegwijzering en de route zeer op prijs. Deze kunt u kenbaar maken op het route-meldpunt: www.routesinbrabant.nl/meldpunt, via telefoon 013-4656729, of via e-mail: info@routesinbrabant.nl.

De wandelkaart is ter beschikking bij de verkooppunten:

wandelkaart_c– De Huysmus, agentschap VVV Vessem
– Herberg Restaurant De Gouden Leeuw
– Restaurant Smaeckvol
– Jacobushoeve
– Super Service Henst
– Diverse campings in de omgeving

en bij de VVV-Eersel.

 

 

Hieronder ziet u per wandelommetje wat de lengte is, de gelopen tijd en de hoogteverschillen. Klik op een plaatje voor de vergroting!

 

 Ommetje-Lantie  Ommetje-Lille  Ommetje-Maaskant

ommetje_NW_02

Kenmerk: Beerzedal en agrarisch landschap

Kenmerk: Bos, agrarisch landschap

Kenmerk: Bos, agrarisch landschap, visvijver

Ommetje-Groorakker

Kenmerk: Agrarisch landschap, beerzedal