Vessemsekwis

Welk team wordt de Vessemse Slimmerik 2015?

Laurens van de Ven is nog steeds apetrots op zijn bokaal “De Slimmerik van het jaar 2014”. Terecht uiteraard. Als teamcaptain van zijn Schultenbrau won hij met maar liefst 1 punt verschil van de winnaars 2013 ”Winnaars van vorig jaar” van Ineke van Diessen. Zij zullen met volle overtuiging proberen om de felbegeerde titel terug te veroveren. Maar ook het team Vitrivius van Ruud Verbaant, die op hun beurt ook met slechts een punt verschil de derde prijs behaalde, zal er alles aan doen nog hoger te eindigen.

De kwis van 2015 staat in de grondverf en zoals het er nu naar uitziet; iets minder vragen maar wel nieuwe rubrieken en door wisselingen in het kwisteam  nieuwe,  leuke ideeën en opdrachten.
We hebben afscheid genomen van Kitty van Asten, maar Silvie Janssen en Sabine Rikkink zijn onze versterkers.
Oude en nieuwe rubrieken dus  waarbij dorpskennis,  geschiedenis, wetenswaardigheden maar ook computerkennis van levensbelang zullen zijn.
Volg ons op de website vessemsekwis.weebly.com  met alle informatie over de Vessemse Kwis. Voeg hem toe aan uw favorieten. En bezoek ons ook op Facebook.

Op vrijdagavond 30 oktober om klokslag 19.00 uur worden in d’n Boogerd weer de tassen met allerlei materiaal uitgedeeld en zal Vessem, gewild of ongewild, met de dorpskwis te maken hebben. 100 Vragen met tientallen subvragen moeten ingevuld worden en voor 23.30 uur weer netjes ingeleverd zijn. Ook zitten er weer enkele leuke opdrachten in die in het gemeenschapshuis of elders in het dorp worden afgewerkt. Door ervaring weten de groepen dat het niet alleen op parate kennis, maar ook op organiseren aankomt. Hoe steekt de kwis in elkaar en hoe organiseer je je eigen team. Hoe groter de groep hoe meer kans op specialiteiten, dus een team van 15 of meer deelnemers maakt meer kans dan een team onder de 10 deelnemers.
Intelligentie kan ten onder gaan aan tactiek en je dorp goed kennen is een pre. Maar ook hier geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Met de rode lantaarn naar huis  geeft ook licht!

Kortom doe mee met deze spannende dorpskwis; formeer alvast een gemixt en fanatiek team met een pakkende naam en zorg dat we de 650 deelnemers van vorig jaar gaan overschrijden. Inschrijven kan vanaf 1 september tot en met 11 oktober. Noteer in je agenda: vrijdag 30 oktober kwisavond en op vrijdag 6 november feestavond met prijsuitreiking. Dit alles in d’n Boogerd.
Om niet weer aan te kloppen bij bedrijven of ze deze dorpskwis willen sponsoren is het voor IEDEREEN mogelijk dit gebeuren een helpende hand toe te steken door op onze site je belangstelling kenbaar te maken. Wij nemen dan contact met je op. vessemsekwis.weebly.com

Het kwisteam

Voor meer informatie ga naar  http://vessemsekwis.weebly.com/