Dorpskerstboom 2020

De dorpskerstboom zal op zaterdag 12 december weer pronken op het kersmisterrein.

Vorig jaar is de kerstboom gemaakt door de werkgroep van de Dorpsraad met subsidie van de gemeente Eersel “Dorpen maken het verschil”. Er was toen geen tijd meer over om nog een kerstster te maken, daarom hebben we dat dit jaar alsnog gedaan. Samen met de boomverlichting bij de Gouden Leeuw, zal het weer een geweldige kerstsfeer geven in het hart van Vessem.

Vorig jaar was het niet erg geweldig dat de kerstverlichting meerdere malen ‘s nachts werd uitgeschakeld door onbekenden (lees; de stekkers eruit werden getrokken). Gevaarlijk als je bedenkt dat de kerstverlichting er onder spanning werd uitgetrokken en de kabels soms in het natte gras achterbleven. Dit is steeds aan de Politie gemeld waarop er regelmatig werd gecontroleerd.

Dit jaar willen we dat niet meer hebben en zullen in overleg met de gemeente wildcamera’s geplaatst worden. De Dorpsraad vindt dit het dieptreurig dat deze maatregel nodig is om ons te beschermen tegen vandalisme van een paar enkelingen. Wij hopen dat dit jaar de kerstboom met rust gelaten wordt, zodat we met ons allen kunnen genieten van de Kerstsfeer in Vessem.